vrijdag 7 april 2017

Kleurtechnieken 6Kennen jullie het prachtige boek dagdromen van Hanna Karlson? Zelf heb ik (Ingrid) de Engelse versie van dit boek. Toch is er altijd één nadeel aan dit boek de platen zijn zo prachtig dat ik bang ben de platen te verpesten. Maar gelukkig zijn er op YouTube genoeg leuke filmpjes te vinden met kleurvoorbeelden voor dit boek.

Filmpje 1 - Chris Cheng

In dit filmpje word aan de hand van de dubbel afbeelding van de twee vrouwen getoond hoe je huidskleur en haarkleur mooi kunt laten uitkomen. Een erg leuk filmpje om te zien hoe ze het doen en zelf te proberen. Wat ik persoonlijk wel weer jammer vind is dat er enkel muziek onderstaand en niet uitgelegd word hoe ze het doet. Als dat wel gedaan werd zou het makkelijker zijn wanneer je het zelf ook wilt proberen.Filmpje 2 Julie Bouve

Hier zie je hoe de vogels in het boek kunt kleuren. In het begin van het filmpje word duidelijk aangegeven met welk materiaal en welke kleurnummers gebruikt worden. Ook word dit aan de hand van de potloden nogmaals getoond. Als je dit filmpje bekeken hebt zul je zien dat er meerdere delen zijn waardoor het echt goed duidelijk is en leuk om zelf te doen. Wederom vind ik het persoonlijk in dit filmpje dat er geen gesproken uitleg is.


Filmpje 3 Yvi's Malerei


Tot slot van deze week het poesje uit het boek. Van alle drie filmpjes vind ik dit de duidelijkste. Aan het begin van het filmpje laat ze het boek zien en daarna ook welke potloden ze gebruikt. In dit geval Prismacolor Premier.  Wanneer ze begint met een nieuwe kleur laat ze deze eerst duidelijk zien, maar ook tijdens het kleuren ligt er op de plaat een briefje waarop nogmaals het kleurnummer staat aangegeven

Met deze filmpjes moet het zeker lukken om prachtige platen te kleuren in dit geweldige boek. Want een geweldig boek blijft het net zoals de andere boeken van Hanna Karlson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten